Suna Kıraç Kütüphanesi koleksiyonlarında bulunan materyallerin fiziksel olarak incelenmesi ve kullanım taleplerini değerlendirir. Koleksiyon materyallerinin fiziksel olarak incelenmesi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için: digitalcollections@ku.edu.tr
Suna Kıraç Kütüphanesi koleksiyonlarında bulunan dijital materyal kullanım taleplerini değerlendirir ve kullanıcıların hizmetine sunar.
Koleksiyonlardan talep edilen materyallerin kullanım koşulları ve kapsamlarını ayrıntılı şekilde belirten bir metin ile lütfen aşağıdaki formları doldurup, digitalresources@ku.edu.tr adresine gönderiniz.
Materyal talep formu için tıklayınız.
* Materyal kullanım koşullarına göre talep edilen materyaller kullanım ücretine tabi olmaktadır.
Sorular, yorumlar ve yardım için iletişim adresi nedir?
Suna Kıraç Kütüphanesi Dijital Koleksiyonlarıyla ilgili soru, yorum ve önerilerinizi digitalresources@ku.edu.tr adresi üzerinden iletebilirsiniz.
Suna Kıraç Üniversitesi Dijital Koleksiyonları, Koç Üniversitesi akademik ve kurumsal belleğine ilişkin çıktıların yanı sıra kültürel miras alanında geniş bir konu çeşitliliği gösteren özel koleksiyonları içerir.
Dijital Koleksiyonların kapsadığı konu başlıkları şu yöndedir:
AKMED Arşiv’inde ne tür koleksiyonlar bulunmaktadır?
Eski Antalya fotoğrafları öncelikli olmak üzere stereoskop, fotoğraf, dia, kartpostal, Antalya tarihi ile ilgili eski gazete ve belgelerden oluşmaktadır.
VEKAM Arşiv’inde ne tür koleksiyonlar bulunmaktadır?
VEKAM Arşiv iki ana koleksiyona ayrılmaktadır. Ankara Koleksiyonu’nda, Ankara ve çevresi ile ilgili fotoğraf, kartpostal, belge, harita..vb gibi efemera malzemleri yer almaktadır. Vehbi Koç Koleksiyonu’nda, Vehbi Koç’un ticari hayatıyla ilgili yazışmalar, iş gezileri ile ilgili fotoğraflar, 1952-1996 yıllarını kapsayan Vehbi Koç ve Koç ailesi ile ilgili haberler yer almaktadır.
Suna Kıraç Kütüphanesi odaklandığı konular çerçevesinde bağış koleksiyonları değerlendirerek kabul etmektedir. Suna Kıraç Kütüphanesi, bağışlanan koleksiyonun, dünya standartlarında korunması ve saklanması, arşivdeki belgelerin tasnif edilmesi, dijitalleşmesi ve çevrimiçi erişime açılması aşamalarını üstlenir. Bağışlamak istediğiniz koleksiyonla ilgili soru ve önerilerinizi vekoleksiyonun içeriği ile kısa bir bilgiyi bize digitalresources@ku.edu.tr adresi üzerinden iletebilirsiniz.
Suna Kıraç Kütüphanesi odaklandığı konular çerçevesinde işbirliği projelerini değerlendirir. İşbiriliği yoluyla gerçekleştirilen projelere ulaşmak için tıklayınız .
Proje işbirliği önerilerinizi Proje Partnerliği Öneri Formu üzerinden bize iletebilirsiniz.
VEKAM Kütüphanesi odaklandığı konular çerçevesinde bağış koleksiyonları değerlendirerek kabul etmektedir. Kütüphane, bağışlanan koleksiyonun, dünya standartlarında korunması/saklanması, tasnif edilmesi, dijitalleşmesi ve çevrimiçi erişime açılması aşamalarını üstlenir. Bağışlamak istediğiniz koleksiyonla ilgili soru ve önerilerinizi ve koleksiyonun kısa bir içeriği özetleyen kısa bir bilgiyi bize digitalresources@ku.edu.tr adresi üzerinden iletebilirsiniz.
VEKAM Kütüphanesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hizmet vermektedir. Detaylı bilgi için: https://vekam.ku.edu.tr/ adresini ziyaret ediniz.
Eğer Ankara dışında ikamet ediyorsanız materyal talep formunu doldurarak talebinizi iletebilirsiniz. Talebinizin onayı ile görseller e-posta ile adresinize gönderilebilir. Görseller iletilmeden önce kişi dijital kopya teslim tutanağını imzalayıp göndermekle yükümlüdür.
Materyal talep formu için tıklayınız
Tüm arşiv koleksiyonlarımız yalnızca kayıtlarda belirtilen lokasyonlardaki kütüphanelerde fiziksel olarak incelenebilir.
Tüm arşivlerimizde çalışma yapmak için randevu gereklidir. Randevu talebinizi digitalresources@ku.edu.tr adresine e-posta göndererek yapabilirsiniz.
Arşiv iki ana koleksiyona ayrılmaktadır. Ankara Koleksiyonu’nda, Ankara ve çevresi ile ilgili fotoğraf, kartpostal, belge, harita..vb gibi efemera malzemleri yer almaktadır. Vehbi Koç Koleksiyonu’nda, Vehbi Koç’un ticari hayatıyla ilgili yazışmalar, iş gezileri ile ilgili fotoğraflar, 1952-1996 yıllarını kapsayan Vehbi Koç ve Koç ailesi ile ilgili haberler yer almaktadır.
AKMED Kütüphanesi odaklandığı konular çerçevesinde bağış koleksiyonları değerlendirerek kabul etmektedir.
Kütüphane, bağışlanan koleksiyonun, dünya standartlarında korunması/saklanması, tasnif edilmesi, dijitalleşmesi ve çevrimiçi erişime açılması aşamalarını üstlenir. Bağışlamak istediğiniz koleksiyonla ilgili soru ve önerilerinizi ve koleksiyonun kısa bir içeriği özetleyen kısa bir bilgiyi bize digitalresources@ku.edu.tradresi üzerinden iletebilirsiniz.
Evet, materyal talep formunu doldurarak talebinizi iletebilirsiniz. Talebinizin onayı ile görseller e-posta ile veya CD’ye kayıtlı olarak (masraflar alıcıya ait) adresinize gönderilebilir. Dosyaları teslim alan kişi dijital kopya teslim tutanağını imzalayıp göndermekle yükümlüdür.
Materyal talep formu için tıklayınız
Tüm arşiv koleksiyonlarımız yalnızca kayıtlarda belirtilen lokasyonlardaki kütüphanelerde fiziksel olarak incelenebilir.
Kullanıcı başvuru formu için tıklayınız.
Tüm arşivlerimizde çalışma yapmak için randevu gereklidir. Randevu talebinizi, aşağıdaki formu doldurarak ya da digitalresources@ku.edu.tr adresine e-posta göndererek yapabilirsiniz.
Kullanıcı başvuru formu için tıklayınız
Eski Antalya fotoğrafları öncelikli olmak üzere stereoskop, fotoğraf, dia, kartpostal, Antalya tarihi ile ilgili eski gazete ve belgelerden oluşmaktadır.
AKMED Kütüphanesi, Antalya, Kaleiçi’nde Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AKMED) hizmet vermektedir.
Detaylı bilgi için: https://akmed.ku.edu.tr/ adresini ziyaret ediniz.